Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
28293031123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829301

RSS

 On siis kesä...
06.06.2013 20:41

Ja loma on alkanut. Ihana 2.5 kk kestävä lomanen:) Mitään isoja suunnitelmia ei ole. Isännän lomat on pätkitty kahteen jaksoon, joista ensimmäisen hän pyhittää lähes kokonaan harrastukselleen. Yhteistä lomaa vietetään parisen viikkoa vasta  heinä-elokuun vaihteessa. Sinne on aikaa vielä sen verran paljon, ettei mitään isoja olla viitsitty edes miettiä.

 

Koulu päättyi auvoisesti. Juniori kiikutti kotiin ylpeänä stipendin. "Hyvästä läksyjen hoitamisesta ja yleisestä edistymisestä" luki stipendin myöntöperusteena:) Isommalla pojalla on enää vuosi opiskeluja jäljellä. Mihin se aika katoaa? Itse juhlistin koulujen päättymistä ihanien kollegoideni kanssa. Käytiin pyyhkimässä taulu hyvään kuntoon syksyä varten istumalla iltaa yhdessä:) Kyllä kelpaa sitten taas syksyllä aloitttaa...

Poika aloitti kesätyöt tutussa paikassa. Saa itse päättää, mihin aikaan työnsä tekee -yleensä on aloittanut aamukuudelta, mutta viime yönä oli intoutunut menemään duuniin jo 04.00. Pyöräili sitten jo kahdentoista jälkeen kotiin ja nukkui iltaseitsemään saakka...Nooo, käyhän se kai noinkin! Tärkeintä lienee, että hommat hoituu kunnialla.

 

Tää eka lomaviikko on muistuttanut rehellisesti sanottuna enemmän työleiriä kuin lomailua. Päätin ottaa itseä niskasta kiinni ja ahertaa rästiin jääneitä hommia nyt heti alkulomasta. Onpä tässä helteestä huolimatta tullut siivottua jo vaatehuone ja useampia komeroita. Talokin on kohta maalattu ja äsken vielä imuroin autonkin. Sitten olinkin niin uuvahtanut, että hyppäsin vaatteineen päivineen altaaseen:) Oli ihanan virkistävää. Vesi on lämmennyt niin hyvin tänä keväänä, että kyllä kelpaa nauttia.

 


Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5. Pisteet: 4.000
 "Oi, saavu toukokuumme,
11.05.2013 21:34

ja lämmin tuuli tuo. Tee lehteviksi puumme ja kukkain nousta suo..."

Tuolla tapaa lauleltiin omilla alakoulunaikaisilla musiikin tunneilla. Kuinka ollakaan, laulu pöllähti tähän jostain mieleeni:)

Päivä on ollut keväinen. Nurmikko  on alkanut vihertää, linnut kirmailevat pihapiiissä. Kylätien varressa oli vieras mies kameroineen lintuja kuvailemassa. Nyt illalla nousi salaperäinen usva. Se kietoi koko kylänraitin näkymättömiin.

Olen ahertanut tänään uima-altaamme kanssa. Se alkaa nyt olla pumpattu tyhjille vanhasta vedestä. Alkuviikosta pääsemme puhdistamaan altaan sisäpintoja. Viikon päästä siinä ehkä on jo uusi vesi laskettuna. Tuskin maltan odottaa, että saan aloittaa uintikauden pihapiriissä!

 

Huomenna on äitienpäivä. Toiveissa on, että kahvi ja kakku saapuvat yöpöydälleni aamusta.Päivemmällä menemme ravintolaan nauttimaan perheeni, vanhempieni sekä anoppini kanssa äitienpäivälounaan.

Hyvää alkavaa äitienpäivää kaikille äideille Lauri Viidan sanoin:

 

"Kiitos elämästä, Äiti.

Pari riviä tein kirjaimia tänään.

Siinä kaikki. Olen onnellinen."


( Päivitetty: 11.05.2013 21:49 )

Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5. Pisteet: 3.000
 Lauantaita!
20.04.2013 20:43

Lumet on viikon aikana sulaneet lähes kokonaan. Vielä viikko sitten yritin lakaista pihasta enimpiä lumia. Nyt ei enää tarvitse. Sen sijaan ojat tulvivat vettä yli äyräitten.

 

Äsken kävin pelloilla kävelemässä kamera kaulassa. Kuvailin joutsenia. Kaupan päälle pellolta löytyi myös pari kanadanhanhea, sinisorsapariskunta ja töyhtöhyyppäkin. Kotipihaan takaisin kävellessä bongasin jopa västäräkin...Siitä vähäsen, niin kesä on täällä!

 

Kevättouhuja muutenkin...Klapeja olen heitellyt ison kasan puulatoon. Pitäisi vielä niitä ennättää pinoamaankin. Ovatpa sitten kuivia, kun uusi talvi aikanaan lähestyy...

 

Isompi poika on rehkinyt koko päivän. Vaihtoi tänään kolmeen autoon kesärenkaat, edellispyhänä teki samanlaisen urakan. Poika mielellään värkkäilee moisia pientä korvausta vastaan.Ja yhtä mielellään moni antaa suosista pojalle tuon puuhan. Kysyntä ja tarjonta kohtaavat:)

 

Nyt saunomaan, jess!


Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5.
 Kevättä rinnassa...
08.04.2013 16:33

Huhtikuuta!

Aurinko paistaa ulkona. Toki tuuli on navakkaa ja luntakin vielä maassa. Mutta paljon pälvipaikkoja näkyy jo! Takapihan fasaanitkin ovat äityneet kevätkirmailuun ja kukko pörhistelee hurmaavasti höyhenvarustustaan kanan teputellessa lähistöllä:))) Loppuviikosta näin jo ensimmäisen joutsenenkin liihottelevan taivahalla -näytti muuten aivan siltä joutsenlipun linnulta asentoineen kaikkineen.:/

 

Takana on erittäin virkistävä ja rentouttava viikonloppu pääkaupunkiseudulla parin opiskeluaikaisen kollegan kanssa. Vaikka jalat väsyi paljosta kävelystä ja oli täyttä vauhtia koko viikonloppu, sitä piristyi silti kummasti. Suurin piirtein summan mutikassa valkattu teatteriesityskin osottautui hulvattomaksi komediaksi jossa oli oikeasti taidokkaita roolisuorituksia väliaikaorkesterista puhumattakaan. Sunnuntaina tuli kierreltyä vielä Ateneumissa ihastellen upeita maaalauksia. Aivan tuli into toteuttaa muutamia projekteja oppilaiden kanssa -suorastaan sormet jo syyhysivät...Ja paaaljon hyvää ruokaa -voiko enempää kaivata hyvässä seurassa*)

 

Mutta nyt taas arkista aherrusta. Isomman pojan kanssa käytiin hommaamassa tänään elämänsä ekat silmälasit. Kait sitä jurppi, kun lasit täytyy jatkossa olla, mutta onnneksi löytyi kauniit,mustat kehykset! Poika oli jopa vähän pollaa koko liki 18 v uholla, kun optikko yltyi kehuskelemaan, että pojasta voisi kehkeytyä heille oiva silmälasimalli kauniiden kasvonpiirteiden vuoksi...

Ja nyt ruokakaupaan. Jos sen jälkeen innostuisi lenkkeilemään...

 


Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5.
 Tällaista
27.02.2013 16:47

Onpaha ollut hieman erilainen alkuvuosi. Tuttavapiirissä on ollut useampia ikävämpiä sattumuksia. Pari tuttavaa on jopa yllättävästi menehtynyt:/ Lisäksi sairasteluja lähipiirissä...Kevyemminkin olisi vuosi voinut alkaa.

 

Nyt on kuitenkin hiihtoloma ja ajatuksena lepo.Ollaan vietetty perheen kanssa lomaa täällä Ylläksellä. Lunta riittää, sitä on peräti 110 senttiä...

 

Miesväki on ollut parina päivänä laskettelemassa. Minä päätin minimoida tapatumariskin ja valitsin perinteisen murtsikkahiihdon...Ladut onkin upeessa kunnossa ja hiihtäjiä paljon. Ja luminen luontoon, ah,  niin kaunis. 

 

Nyt yritän  palautua rankan hiihtoreissun jäljiltä. Illaksi on aikomus lähteä läheiseen ravintolaan koko perheen voimin illallistamaan. Ruokalistaa olen pläräillyt vesi kielellä useampaan otteeseen: alkupalaksi savuporo-aurajuustokeittoa, sitten ehkä savuporolla ja aurajuustolla täytetty härän ulkofileepihvi  lisukkeena punaviintä...mmm...

 

 

 

 


( Päivitetty: 27.02.2013 16:58 )

Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5. Pisteet: 1.333©2019 kiviminna - suntuubi.com