Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
2627282930311
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
303112345

RSS

 Pääsiäinen jatkua saa...
02.04.2010 23:37

Eilen vietettiin koulussamme perinteistä pääsiäisjuhlaa. Laulujen lomassa oli lyhyitä ajatuksia pääsiäisestä, joita oppilaat lukivat. Lauluja, niitä oli varmaankin kymmenkunta. Meidän koulun oppilaat laulavat erityisen hyvin, eli yleensä kaikki kilvan osallistuvat. Sen verran olen eri kouluissa kierrellyt, että voin  sanoa, ettei se ole kovin yleistä nykyään. Vaan todettakoon, että meidän alueella on  panostettu  erityisesti  laulamiseen jo päiväkodista alkaen. Ihanaa huomata, että se oikeasti näkyy! Kuulostaa upealta,  kun satapäinen sali raikaa!

Pois lähtiessä taustalla soi sävelmä "Pääsiäinen jatkua saa", se on soinut päässäni siitä asti - siinä on erityisen kaunis melodia. Tässä sanat iloksenne:

 "Täältä kun lähdemme kulkemaan, Pääsiäinen jatkua saa.

Toiveikkaasti astumme tulevaan, Pääsiäinen jatkua saa.

Hän kanssamme käy tuleville teille

Hän kanssamme käy, ilon antaa meille

Jeesus nousi ylös haudastaan.

      Vaikka moni vaikeus odottaa, Pääsiäinen jatkua saa.

Vapahtaja heikkoja vahvistaa, Pääsiäinen jatkua saa.

Hän kanssamme käy...

      Jeesus antoi meille tehtävän, Pääsiäinen jatkua saa

Levittäkää viestiä elämän, Pääsiäinen jatkua saa.

Hän kanssamme käy tuleville teille

Hän kanssamme käy, ilon antaa meille

Jeesus nousi ylös haudastaan."

Eilen kiiruhdin töiden jälkeen pääsiäisen ruokaostoksille. Tulin jotensakin kamalan huonolle tuulelle koko reissusta... Isohko market oli tupaten täynnä hätäileviä, ahnehtivia ja ynseitä ihmisiä. Pitkässä kaupan kassajonossa osa ihmisistä suorastaan tunki väkisin jonossa ohi. Sitä haluaisi yrittää olla fiksu ja olla välittämättä moisesta, mutta oikeasti tuppaa nostamaan ärsytystä päälle. Grrr! Kassalla lopulta ollessani huomasin, että mämmiropposen seuraksi oli jäänyt ostamatta kerma. Suorastaan ahdistuneena ajattelin, etten enää halua kokea samaa jonottamista uudestaan. Toisaalta harmitti, kun mämmi ilman kermaa ei maistu oikealta... Nakkasin jo ostetut tavarat auton perälle ja siirryin suosista viereiseen pikkukauppaan. Ja tuntui suorastaan hassulta, mutta tuolla pienessä kaupassa oli aivan erilainen tunnelma - muutama ihminen lykki hitaan varmasti ostoskärryään. Paikallinen puolituttu psykologi jutteli maitohyllyn ääressä vaimolleen rauhallisella äänellä. Tunsin olevani lähes terapiassa! Tämä pelasti oikeasti päiväni: ) Ja mikä tärkeintä -sain sen kermani jonottamatta.

Kotona urputin ukolle, että aivan mieletöntä, että kaupoista oli loppuneet suklaamunatkin. Niitä oli ennen pääsiäistä hyllyt pullollaan.   Muutama onnettoman näköinen perhe kierteli apean näköisenä tyhjiä munalaatikoita. Taas nousi arvoon arvaamattomaan vanha sanonta "aikainen lintu korjaa madon." Minä nimittäin hommasin tiun pääsiäismunia jo pari viikkoa sitten. Sain silloin ostaa niitä halvimpia ihan rauhassa. Ja tähän minulla on ihan oma filosofianikin, teen nimittäin näin joka vuosi: ne munat on olleet nyt siis kaksi viikkoa hattuhyllyllämme. Ajatuksenani on eräänlainen itsekurin opettaminen lapsille: meillä lapset on tottuneet siihen, että esim. suklaamunat saattaa olla esillä jo kauan ennen h-hetkeä, mutta niihin ei vain  kosketa. Ei tuota karkinnälkäisille pojilleni mitään ongelmaa, kun tietävät, että lankalauantaina niitä saa sitten kympillä ahmia: ) Että tällaista kasvatuspedagogiikkaa meillä... Oikeesti, itsensä hillitseminen silloin tällöin on tosi elämässä helkkarin tärkeä taito: )

Muutoin oli vähän hässäkkää tämä pääsiäiseen rauhottuminen. Ukko sai nimittäin vasta eilen iltamyöhään naputeltua olohuoneen listat paikoilleen. Tänään sitten  pääsin  lopultakin uurastamaan siivousten kimpussa. Siihen uppoutuikin koko päivä. Kova homma oli siirrellä tavaroita takaisin paikoilleen, mutta onneksi oli lomaa, niin sai tehdä siivoiluja ihan rauhassa. Enää puuttuu vain verhot olohuoneesta. Täytyy penkaista aamulla jotkut tekeleet kaapista esille. Kun sain siivoukset valmiiksi, rojahdin sohvalle rentoutumaan tietsikan pariin. Sain jopa päivitettyä hieman pääsiäissivuani!

Perheen juniori on huomisaamuna lähdössä trulliksi. Täällä ruotsinkielisillä on ikivanha tapa, että piirtelevät pääsiäiskirjeitä, joita sitten jakavat talosta taloon kierrellessä. Alunperin ne piirrettiin leivinpaperille, mutta nykyään näyttää kepaavan ihan valkoinen paperiarkki. Poika piirteli liki 40 kirjettä, joten aikoo saada useamman karamellin huomenna. Naapurustosta ampaiseekin aamuyhdeksältä liikkeelle kuuden pojan lauma: )

     


( Päivitetty: 02.04.2010 23:51 )


1. 2. 3. 4. 5. Pisteet: 3.381Kommentti

                       
Kirjoittaja

Sähköposti

Kotisivut

Roskapostisuojaus: Paljonko on kolme miinus yksi?
(Pakollinen, Vastaa numeroin)Kommentit

<image src="http://www.iconarchive.com/show/oxygen-icons-by-oxygen-icons.org /Emotes-face-smile-icon.html">

- Elias - 4.4.2012 16:05

Ihan jees paitti vähä outo kuin mont vuot oikee oot?

- viivi <viivi.kakko@suomi24.fi> - 18.4.2011 14:59

siis mistään muualta ei löytynyt tän sanoja ja meiän pitäis petella toi ulkoo kahen päivän aikana ja ope ei antanu sanoja!  kiitti tosi paljon

- sonsku <sonjakan64@gmail.com> - 14.4.2011 18:48
  http://www.pianonetti.com

Kommentoi


©2018 kiviminna - suntuubi.com